Popularnym urządzeniem w branży przetwórstwa warzyw i owoców jest blanszownik ślimakowy. Jest to nowoczesne i w pełni automatyczne urządzenie pozwalające na obranie i blanszowanie, każdej ilości owoców i warzyw. Jest niezbędny w procesie produkcyjnym. Produkowany jest z elementów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Ma wszystkie wymagane i certyfikaty. Działa na bardzo prostych zasadach.
Blanszownik ślimakowy to urządzenie mające wiele zalet. Jest bardzo łatwy w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Cechuje, się wysoką ergonomiczność pracy co pozwala, na dużą oszczędność czasu, energii i pieniędzy. Nierdzewne urządzenie składające się z części jest ogólnodostępne na rynku krajowym i europejskim. Blanszownik ślimakowy jest w pełni automatyczny. Pozwala na kontrolowanie temperatury wody i powietrza. Możemy go dowolnie zaprogramować. Urządzenie użytkowane w prawidłowy sposób jest bezawaryjne. Ta spożywcza maszyna cieszy się ogromną popularnością i dostępna jest w konkurencyjnych i atrakcyjnych cenach.